T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MUĞLA / MİLAS - Fatih İlkokulu

Gelenekten Geleceğe Yeni eTwinning Projemiz Başlıyor

Okulumuz 4/C Sınıf Öğretmeni Dilek Kozak rehberliğinde yeni bir eTwinning projesine daha başlıyoruz. 

 

PROJE HAKKINDA

 

Geleneklerimizden olan yöresel kıyafetlerimizi, yöresel yemeklerimizi, yöresel türkülerimizi, yöresel efsanelerimizi ve hikayelerimizi, tarihi mekanlarımızı, halk oyunlarımızı, yöresel çocuk oyunlarımızı ve yöresel ürünlerimizi geleceğimize yani öğrencilerimize ve çevremizdeki diğer insanlara aktarıp, onlara bunun önemini hatırlatmış olacağız. GELENEKTEN GELECEĞE / FROM TRADİTİON TO THE FUTURE projemizle geleneklerini önemseyip buna sahip çıkan ve bunu diğer nesillere aktarmak için istekli olan bireyler yetiştireceğiz. Projemiz sayesinde; teknolojiyi amaçsızca kullanabilen yeni nesle, teknolojinin ve geleneklerimizin harmanlandığı yeni bir bakış açısı kazandıracağız.

HEDEFLER

Projemizin nihai amacı, aktif, öğrenmeye istekli, kendini ifade edebilen, teknoloji okur-yazarı; Web2 araçlarını tanıyıp bunları bilinçli bir şekilde kullanabilen, araştırmacı, meraklı, geçmişini tanıyıp, benimseyip buna sahip çıkan ve aynı zamanda bunu gelecek nesillere aktarabilen ve buna istekli olan, özgüveni ve öz benliği gelişmiş bireyler yetiştirmektir.

Öğrencilerimiz ve ortaklarımızla birlik olup, geleneklerimizi öncelikle öğrencilerimize ve birbirimize tanıtıp aktarmayı; bununla ilgili paylaşımlarda bulunmayı amaçlamaktayız. Projemiz sayesinde sadece bulunduğumuz yöreyi değil, ülkemizin diğer yörelerini de tanıyıp benimsemek ve bunu günümüz öğrencilere aktarmak ilk hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Ayrıca projemiz vesilesiyle diğer ülkedeki çocuklara kendi ülkemizin geleneklerini aktarıp onların da geleneklerini tanıyıp öğrenmeyi hedeflemekteyiz.

 

ÇALIŞMA SÜRECİ 

Ortaklarımızla her hafta ve hatta her ayki çalışmalarla ilgili; öncelikle eTwinning platformu vasıtasıyla ve tabiki diğer iletişim araçları vesilesiyle sürekli iletişim halinde ve işbirlikli olmayı hedefliyoruz. Öğrencilerimiz ve Ortaklarımızla birlikte aldığımız kararlarda yine gönüllülük esasıyla herkesin en iyi olduğu alanlarla ilgili görev paylaşımlarında bulunup kendi aramızda veya karışık gruplarla ekipler kurmayı planlamaktayız.Web2 araçlarını birbirimize tanıtıp, öğrenip bunu çalışmalarımıza da yansıtmayı düşünüyoruz. Projemizi gerçekleştirirken, ortak ve final ürünler de ortaya koyarak ortakların eTwinning platformunu aktif kullanması için özendirici girişimlerde bulunacağız. Projemizi tanıtma ve yaygınlaştırma çalışmalarımız da işbirlikçi çalışmalarımız arasında yer alacaktır. Projemizde yer alacak başlıklar kısaca şunlardır: Yöresel kıyafetlerimiz, halk oyunlarımız, türkülerimiz, yemeklerimiz, çocuk oyunlarımız, efsanelerimiz, tarihi mekanlarımız ve ürünlerimiz olacaktır

 

BEKLENEN SONUÇLAR

Projemiz sayesinde geleneklerimizi geleceğimize yani öğrencilerimize aktarmakla kalmayıp okulumuzdaki ve çevremizdeki diğer insanlara da aktarıp bunun önemini hatırlatmış olacağız. Teknolojiyi amaçsızca kullanan yeni neslin önüne geleneklerimizle harmanlanmış yeni bir teknoloji ve yeni bir bakış açısı kazandıracağız. Projemizin şarkısı, projemizin ortak hikayesi, projemizin ortak şiiri, projemizin ortak videosu gibi final ürünler de ortaya koyacağız.

Ayrıca projemizin bu tarz projelere ışık tutup diğer eTwinner'lara ilham olan projelerden olması için çabalayacağız.

13-11-2020

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.11.2020 - Güncelleme: 13.11.2020 16:30 - Görüntülenme: 370
  Beğen | 6  kişi beğendi